Embertelenséget emlegetnek Mosdóson



www.weborvos.hu

A szülőket senki nem kérdezte, nem tájékoztatta a tervezett változásokról.

Néhány hónapja meg csak aggódtak, ma már a beteg gyerekekkel szembeni megengedhetetlen viselkedésről, embertelenségről beszélnek a mosdósi kórházban gyógyuló gyerekek szülei. Egyre inkább úgy látják, a kórházban működő gyógyintézeti iskola megszűnik. Pedig szerintük ha nem a jelenlegi tanárok tanítják a gyerekeket a megszokott módszerekkel, állapotuk rosszabbodhat.
Embertelenség, amit a gyógyintézeti iskolát működtető református egyház tervez - háborgott a pécsi Domokos Béláné, aki négy gyermek gyámja, valamennyiüket Mosdóson kezelik. -A súlyos asztmás, allergiás gyerekek az ország minden részéről érkeznek Mosdósra, s alapbetegségük mellé többnyire tanulási nehézség, diszlexia, diszgráfia, hiperaktivitás is párosul. Az ő szüleik kértek meg, képviseljem véleményüket. A jelenlegi pedagógusok szívvel-lélekkel segítik a gyerekeket, képességeiknek, tempójuknak megfelelően oktatják őket különböző tankönyvekből, egyéni tanrend szerint. Információk szerint a jövőben két utazó pedagógussal kívánják ellátni a feladatot. Ám a gyerekek számára rendkívül sokat jelent az állandóság. Az életükben mindenféle változás azonnali állapotromlást eredményez. Minket szülőket, eddig senki nem keresett meg, nem kérték ki a véleményünket. S hiába fordulunk bárkihez, senki nem tisztelte meg sem a pedagógusokat, sem a gyerekeket annyira, hogy legalább eljöjjenek és megnézzék, milyen munka folyik ebben az iskolában. Úgy döntenek valaminek az átalakításáról, megszüntetéséről, hogy nem is tudják, miről hoznak döntést.
A szülők ezért ismételten nyomatékosan kérik az illetékeseket, hogy a mosdósi kórház iskolája a Lorántffy református iskola tagintézménye maradhasson a jelenlegi pedagógusokkal.