Megkéselte és megfojtotta élettársát egy férfi Tatabányán

A sonkaszeletelő késsel szúrta meg.



atv.hu

Megkéseltek és megfojtottak szerda délután egy fiatal nőt Tatabányán, a gyilkosság feltételezett tettesét a bejelentés után három órával elfogták - mondta a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az elkövető a nő élettársa volt. Részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy az asszonyt kapcsolatuk megromlása miatt ölte meg - közölte Gorgosilits Fábián. A 29 éves áldozat korábban "se veled, se nélküled" kapcsolatban élt a 46 éves elkövetővel. A nő tavaly decemberben feljelentette az élettársát, mert őt és nyolcéves gyermekét olyan súlyosan bántalmazta, hogy csonttöréseket szenvedett, ezért a nyomozók gyanúja a férfira terelődött - mondta a főkapitány.
A férfire végül a rendőrség épülete előtt találták rá, majd őrizetbe vették. Beismerő vallomásában elmondta, hogy szerdán munkahelye közelében békülési szándékkal kereste meg a nőt, sonkát vitt az élettársának, s az élelem felszeleteléséhez egy kést is a szatyorba rakott.

Találkozásuk azonban dulakodásba torkollott, a férfi a késsel többször megszúrta a nőt, s hogy elhallgattassa, fojtogatta, majd földön fekvő áldozatát magára hagyta. A szatyrot és a kést a közelben eldobta, átöltözött, s őrizetbe vételéig a városban bolyongott. A főkapitány elmondta, hogy a holttestet kutyasétáltatók találták meg, a nő azonosításában a nála lévő mobiltelefon segített.