Tényő: a gyilkos apa tébolya



nol.hu

Tényőn az apa ölte meg feleségét, két kislányát, végül magával is végzett - közölte Szabadfi Árpád dandártábornok Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány csütörtökön Győrött sajtótájékoztatón.

A március 15-én történt családi dráma helyszínén rögzített nyomok, összegyűjtött vér- és DNS-minták vizsgálatának eredményei alátámasztották a rendőrség megállapításait, s bizonyítékul szolgáltak arra, hogy a férfi előbb a feleségére, majd két kislányára sújtott le baltával. Magát előbb késsel vágta meg, végül láncfűrésszel vágta el saját nyakát.

Idegen lábnyomot, dulakodásra utaló jeleket, a védekezésnél megjelenő sérüléseket nem találtak - mondta a főkapitány, cáfolva a tragédiát követően lábra kelt álhíreket, melyek cigányok által elkövetett rablógyilkosságról szóltak, továbbá idegen lábnyomokról.

Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető elmondta: a baltán, a fejsze nyelén, a láncfűrész fogantyúján mindenütt az apa DNS-ét találták a szakértők. A toxikológiai vizsgálat során ajzószer, kábítószer nem került elő a férfi szervezetéből. Megállapították azt is, hogy nem volt alkoholos állapotban tette elkövetésekor.

Az alezredes a cselekmény kiváltó okaival kapcsolatban a pszichiáter és elmeszakértői véleményre hivatkozva közölte: skizofrén állapothoz vezető pszichózis, - téboly - alakult ki az elkövetőnél. Úgy érezte, hogy nem tud megfelelni a világnak, emiatt szorongás, tehetetlenség érzés uralkodott el rajta. Internetről már korábban depresszióval, öngyilkossággal kapcsolatos anyagokat töltött le. Ez is jelzi, hogy foglalkozott az öngyilkosság gondolatával. Családjához erősen ragaszkodott, s azzal akarta megmenteni őket a későbbi bajoktól, további életük gondjaitól, hogy magával vitte őket.

Szabadfi Árpád közölte: a nyomozást rövidesen lezárják, miután minden kétséget kizáróan tudják bizonyítani, hogy az apa követte el a cselekményt.