IKSZ szigorú büntetést a drogfogyasztás népszerűsítőinek!



www.mno.hu

Büntetőjogi szigorítást kezdeményez az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), hogy a kábítószerrel való visszaélés elősegítése önmagában büntethető legyen. Ezt Stágel Bence, a szervezet elnökhelyettese a Kendermag margitszigeti drognépszerűsítő rendezvényének helyszínén közölte a sajtóval.

Stágel Bence, az IKSZ elnökhelyettese vasárnap a Margitszigeten, ahol a Kendermag Egyesület drogokat népszerűsítő rendezvényt tartott, elmondta: azt javasolják, hogy önmagában azt a bűnsegédi magatartást is büntessék a jövőben, ami a kábítószer-fogyasztást népszerűsíti, vagy a termesztésre vonatkozóan információkat közvetít.

A fiatal kereszténydemokrata politikus leszögezte: az IKSZ határozottan tiltakozik a Kendermag Egyesület cinikus és jogellenes kampánya ellen, amit évről évre folytat a kábítószer népszerűsítése és legalizálása érdekében.

Mint az MNO-val közölte, a magyar fiataloknak biztos jövőképre, egészséges környezetre, munkahelyre, nem pedig a kábítószer legalizálására van szükségük. Stágel emlékeztetett arra is, hogy az SZDSZ korábban "heroinbelövő szobák nyitását javasolta", ám a választók áprilisban közvetett módon kinyilvánították, hogy a drogszabályozás bármilyen formában történő felpuhítását, a káros szerek legalizálását határozottan elutasítják.

Rámutatott: a kereszténydemokrata drogstratégia három pilléren alapul: a kipróbálókat felvilágosítani, a függőket kezelni, a drogkereskedőket szigorúan büntetni.