Úgy vágta fejbe hogy fogyatékos lett a nő



www.mno.hu

Elfogtak a rendőrök kedden egy keceli férfit, aki a gyanú szerint tavaly ősszel kirabolta egy ismerősét, s eközben olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy a sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint a rendőrök az otthonában fogták el és vették őrizetbe a 36 éves keceli férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy 2009. október 22-én délután rátámadt egy ismerősére annak lakásában Kecelen. Betört az épületbe, s álmában lepte meg az egyedül élő, 48 éves nőt, akit a hálószobaajtó mellett talált bottal - feltehetőleg egy balta vagy fejsze nyelével - többször fejbe ütött. Az ingatlanból ezt követően egy mobiltelefont és a házigazda más személyes tárgyait magához véve távozott.

Az eszméletét vesztett, súlyosan sérült nőre később ismerősei találtak rá, akik értesítették a mentőket és a rendőrséget. A sértett a fejét ért súlyos sérülések miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A megyei nyomozók az adatgyűjtés és a helyszíni szemle nyomán jutottak el a rokkantnyugdíjas helybeli férfihoz, aki a sértett szomszédságában lakott. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a sértett pénzét és mobiltelefonját akarta megszerezni. A főkapitányság bűnügyi osztálya kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását - közölte a főhadnagy, aki hozzátette: a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűncselekménye miatt indított eljárást, de azt is vizsgálják, hogy fennáll-e olyan körülmény, amelynek alapján az elkövető tette súlyosabb büntetőjogi kategóriába sorolható.