Hagyta, hogy kínok között meghaljon mozgásképtelen édesanyja!



www.stop.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 69 éves sávolyi férfival szemben, aki combnyaktörést szenvedett 89 éves édesanyjához - annak kérése ellenére - nem hívott orvost.

A tavaly szeptemberben mozgásképtelenné vált asszonyt majdnem két hónapon át csak levessel táplálta, tisztálkodásáról nem gondoskodott, egyre növekvő fájdalmait látva sem hívott segítséget hozzá.

Fekete Róbert főügyészségi ügyész szerdán eljuttatott közleményben közölte továbbá, hogy a vádlott november közepén levelet írt a testvérének, amelyben tudatta vele édesanyjuk várható halálát, és azt, hogy intézkedett a sírhely ügyében is.

Tájékoztatása szerint a vádlott testvére másnap odautazott és azonnal orvosi segítséget kért, ám a kórházi kezelés ellenére az idős asszony két hét múlva meghalt. Az ügyészség álláspontja szerint ez elkerülhető lett volna, ha a combnyaktörést követően időben orvosi segítséget kap.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlott hasadásos elmezavarban (paranoid schizophrenia) szenved, amely kizárta azt a képességét, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék - írta a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője.