Internetes lelkigondozást indít a református egyház




www.mok.hu

A Magyarországi Református Missziói Központ internetes lelkigondozást indít augusztus 1-jétől, egyelőre kifejezetten péntek, szombat és vasárnapi napokon 21 órától hajnali 1 óráig - közölte az egyház kommunikációs szolgálata.

Mint a www.reformatus.hu honlapon olvasható, a szolgálat alapmotivációja a keresztény "hitből fakadó önzetlen segítségnyújtás, az internet-felhasználóknak virtuális vándorútjuk során egyfajta +lelki pihenőhely+ biztosítása e sajátos területen". Az internetes lekigondozás segítséget nyújt azoknak, akik lelki válságban vannak, krízist élnek át, magányosnak vagy reményvesztettnek érzik magukat. A szolgálat négy fő problémacsoportra koncentrálódik: emberi kapcsolatok; a személyiség vonatkozásai; hitbeli, egyházzal kapcsolatos kérdések; információ, felvilágosítás.

Fő feladatuknak azt tartják, hogy "együttérzéssel, szerető odafigyeléssel segítsenek a hozzájuk fordulóknak, életnehézségeik megoldásában". A kezdeményezés folytatni kívánja az 1995 szeptemberében megnyílt svájci ökumenikus szolgálat munkáját, amelyet Stefan Hegglin informatikus és Jakob Vetsch-Talman lelkész alapított. A programhoz társul egy 40 órás Skype-os lelkigondozói alapképzés is, amelyet Révész Jánosné lelkész-szupervízor, missziós lelkész és Tóth János lelkész-szupervízor vezet. A képzést várhatóan jövő februárban kezdik, amelyre január 10-ig kell jelentkezni.