Pszichiátriai tárlat a Pólusban




OrientPress Hírügynökség

A Pólus Center ad otthont a nemrégiben Magyarországra érkezett tényfeltáró, pszichiátriai témájú kiállításnak. Az Európa számos nagyvárosát bejáró utazó kiállítást augusztus 24-től két héten keresztül tekinthetik meg az érdeklődők.

Lipcse és Párizs után hazánkba is megérkezett a pszichiátria területén történő, emberi jogi problémákat is feszegető kiállítás. A pszichiátriára a nagyközönség ugyanis még ma is úgy tekint, mint olyan tudományra, amely az emberek mentális problémáira nyújt gyógymódot. Azonban a terület múltjáról és valódi eredményeiről kevesen tudnak konkrétumokat.

Az esemény az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány szervezésében valósul meg, amelynek fő célkitűzése, hogy felderítse, és kivizsgálja az embereket ért jogi sérelmeket. A kutatásaik során feltárt túlkapásokat az esemény keretében szeretnék a nagyközönség elé tárni.

Az interaktív kiállítás egészen a kezdetektől, eredeti dokumentumokon és fényképeken keresztül mutatja be a visszaélések hátterében meghúzódó gazdasági érdekeket. A tárlat, amelyet évente több mint 30-40 000 látogató tekint meg, 2006 óta járja Európát.