Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Érdekes kiállítások

Mozgó álomtárgyak | Családi alkotósarok | DARKER DREAMS | Dabi István Mikolaj médiaművész |

A hétköznapi tárgyak sokszor szerepelnek műalkotásokban – csendéletként, installációként, vagy csak objektként, furcsa összefüggésekben. Az álmainkban is újra és újra előtűnnek, néha elhomályosodó, elfolyó formaként. Tóth Anna Eszter „DARKER DREAMS” című kiállításának műveiben a tárgyszerű elemek a légiesség, változás, zizegés, pillanatnyiság érzetét keltik a nézőben.

A mostani foglalkozáson a tárgyakkal és azok más felületekkel való összecsengésével fogunk játszani. Taumatrópot készítünk, amelynek egyik oldalára egy tárgyat, másik oldalára egy kiegészítést helyezünk el, majd ezeknek a forgatásával hozzuk létre a közös képet. A taumatrópon (ptikai játék, a taumatróp, azaz a forgó csoda) szokásosan megjelenő rajzolt figurák mellett most textilanyagot is használunk majd.

https://hegyvidekgaleria.hu/events/mozgo-alomtargyak/

 

Godot Kortárs Művészeti Intézet

Tárlatvezetés:


"Természetem puhasága" című kiállításon: Gallai Judit Ágnes és Gáspár Annamária vezetik, 2023. december 9-én, 17:00-kor.


Godot Jóga a múzeumban - Testem puhasága:

Gyakoroljon jógát a kiállítás inspiráló környezetében, ahol Gallai Judit Ágnes és Gáspár Annamária alkotásai ihletet adnak az önreflexióhoz. 2023. december 23-tól január 21-ig.


Kiállítások

Természetem puhasága": Gallai Judit Ágnes és Gáspár Annamária alkotásaival november 24-től január 21-ig. A lágyság és érzékenység mélyebb rétegeit fedezheti fel.
"Erekkkel eleven a ház": Éles Lóránt kiállítása, egyedi ötvözéssel az indusztriális világ és az organikus elemek között.

Karácsonyi vásár:
10% Kedvezmény a Godot Intézet karácsonyi művészeti vásárán: Fedezd fel a raktár kincseit! https://bygodot.hu- a kedvezmény személyes vásárlás esetén érvényes a Godot Intézetben


Godot Kortárs Művészeti Intézet
Budapest, Fényes Adolf utca 21, Hungary

 

https://www.godot.hu/so/dbOm-J1CT?languageTag=en

Marcel Duchamp

Ledönti a művész romantikus mítoszát, szerinte a művész egy speciális dolgozó. Mindenki művész, minden tárgy lehet műtárgy – mondta.

Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadása

Időpont: 2023. október 26. (csütörtök) 19:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.