Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Művészet és pszichiátria

PsychArt 2015

 

2015. szeprember 25, 12:00  szeptember 26. 12:00 a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ (Tűzoltó utca 37-47., Budapest, 1094)

A művészetet mint terápiás eszközt régóta használják már a pszichiátriai és mentális problémákkal küzdő betegek gyógyításában, rehabilitációjában. A művészeti programjaink célja elsősorban a közös festés öröme, az értékteremtés képességének megélése és az egymás iránti elfogadás bemutatása volt. Az eseményeken résztvevő alkotók bebizonyították, hogy a művészet nyelve közös.


A Moravcsik Alapítvány munkatársai, a Budapest Art Brut Galéria alkotóközösségével közösen, azért döntött a Magyarországon egyedülálló rendezvény lebonyolítása mellett, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva hozzájáruljanak a fogyatékkal élők önértékelésének erősítéséhez, az ellenük irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez, a társadalom által, a pszicho-szociális fogyatékkal élők köré emelt falak lebontásához. A rendezvény különlegessége, hogy a fogyatékkal élő személyek nemcsak mint alkotók, hanem mint az esemény szervezői, lebonyolítói is részt vesznek a programban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Írja Simon Lajos