Kassai-Farkas Ákos dr.

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Politika és pszichiátria

A depressziós államférfi: Churchill

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A politikusok élete a sikerek és a kudarcok váltakozása. Természetes hát, ha kedélyállapotuk igencsak ingadozó. Egyes esetekben azonban a kedélyállapot nem egyszerűen a külső körülmények tükre, hanem valamilyen lelki betegség is befolyásolja alakulását. Winston Churchill (1874-1965) esetében sok kutató szerint az utóbbiról lehet szó.

Cikk folytatása

Vezetők és pszichiátria

Mennyit tudhat a nyilvánosság az elnökök mentális állapotáról?

Dr. Jeffrey A. Lieberman pszichiáter véleménycikke. Külföldi sajtószemle. 

http://thehill.com/blogs/pundits-blog/healthcare/325983-what-is-the-public-entitled-to-know-about-the-mental-health-of

Nem telik el hét anélkül, hogy egy-egy újságíró meg ne keresne azzal, hogy kommentáljam Donald Trump elmeállapotát. Ezt a kérést eddig következetesen elutasítottam – hivatkozva a Goldwater szabályra, azaz az Amerikai Pszichiátriai Társaság etikai kódexének azon részére, mely szerint etikátlan a pszichiáterek részéről ha nyilvános kijelentéseket tesznek egy olyan közszereplőről, akit ők maguk nem vizsgáltak.

 http://www.webdoki.hu/cikk.php?cid=104128&tfrom=hirlevel&via=index

 

Cikk folytatása

Megválasztották az év hétköznapi roma hősét

A pszichiáter megjegyzése: Kedves Timea! Őszinte szívvel gratulálok. Továbbra is legyen szeme elött munkahipotézise: A beteg érdeke minden elött. Büszke vagyok Magára.

Jónás Tímea, a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályának főápolója kapta idén az Aranypánt-díjat. Az elismerést olyan roma hétköznapi hősök kaphatják, akik a mindennapi életükben példaként szolgálnak roma és nem roma környezetük számára, írja a Roma Sajtóközpont

 

Jónás Tímea, az Aranypánt-díj kitüntetettje

Fotó: Farkas András / RSK

Cikk folytatása

.....megviselte ez a helyzet, még pszichiáter is kezelte.

14 évig nem csinált semmit a munkahelyén, mégis milliókat kaszált

A cádizi önkormányzat egyik köztisztviselője 14 éven át vette fel a fizetését anélkül, hogy valódi munkát végzett volna, és ez csak akkor derült ki, amikor ki akarták tüntetni 20 éves munkaviszonya alkalmából - számolt be a bíróságon végződött ügyről az El Mundo alapján az MTI.

A pszichiáter megjegyzése: milyen gyakran halljuk ezt igazságügyi szakértőként.

Cikk folytatása

Bevándorló magyar gimnazista lett a példakép Londonban

A pszichiáter megjegyzése: nagyon fontos hír. Nincs köze a "menekült ügyhöz". Azok az új "hazát" keresők, akik be akarnak illeszkedni és előre akarnak jutni, csak azokra igaz.

 

Egy magyar gimnazista évfolyamelsőként jutott be az oxfordi egyetemre abból a londoni állami gimnáziumból, ahol érettségizett. Győrfi Rózát bemutatták a brit itv-ben. A televízió beszámolója szerint az érettségi eredmények alapján a londoni középiskolák eredményei fejlődtek a legnagyobbat, és ez egyebek mellett a bevándorló diákoknak köszönhető, akik sokszor szorgalmasabbak brit társaiknál.

Cikk folytatása