Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Sajtófigyelő

Remek módszerekkel gyógyítják a pszichiátriai betegségeket Kisbéren

Jó munkához idő kell, ami tökéletesen igaz a városban már évek óta eredményesen működő Batthyány Kázmér Szakkórház legújabb osztályára is, ahol pszichiátriai rehabilitációban részesítik a betegeket. Ennek a részlegnek már az intézmény hivatalos átadása előtt el kellett volna készülnie, de anyagi okok miatt „csúsztatták”.

Csak évekkel később került rá sor uniós forrásból, akkor is sokáig csak a második emelet kiegészítése valósult meg. Műszaki szempontból a legkritikusabb szakember sem emelhetett kifogást ellene, ám – újabb pénzhiány miatt – ismételten várni kellett a folytatásra, konkrétan a berendezésére. Szerencsére már nem éveket, csupán hónapokat, de ahogy azt egy másik szólás tartja: A türelem rózsát terem. Ebben az esetben a kórházi szolgáltatások teljesebbé válását, melynek eredményeként szeptember elsején meg is érkezett az első páciens, akit azóta többen sokan követtek.

A kórház főigazgatójától, dr. Urbán Edinától és az új osztályt vezető főorvostól, dr. Kassai Farkas Ákostól megtudtuk: ez a részleg kiegészíti a rehabilitációnak azt a szellemiségét, hogy a beteget testi-lelki egységben kell kezelni. A cél természetesen minden esetben továbbra is az életminőség javítása.

Többször is hangsúlyozták ezt a napokban tartott szakmai megnyitón, melyen mások mellett részt vesz dr. Németh Attila, a Pszichiátriai Szakmai Kollégium elnöke, dr. Varga Gábor az Addiktológiai Szakmai Kollégium elnöke, Réthelyi János professzor, a Semmelweis Egyetem tanszékvezetője, továbbá dr. Purebl György, a pszichiátriai társaság elnöke is.

A jó hangulatú összejövetelen elhangzott az is, hogy az osztály működése pszichoterápiás, szocioterápiás csoportokra épül. Tagjaik megtanulják betegségük tüneteit, gyógyítási lehetőségeit, s elsajátítják mindazt, amire szükségük van, hogy együtt tudjanak élni gondjaikkal, s képesekké váljanak kapcsolataik rendezésére. Erre általában hat hét elegendő, de a kezelés időtartama szükség szerint meghosszabbítható.

A gyógyulást – maximum 30 páciens számára – a kiváló szakembereken kívül megkönnyítik az ideális körülmények. A korszerű 1-2-3 ágyas, fürdőszobás, kábeltévés szobák mellett „klubok” nyújtanak kényelmes, hangulatos környezetet azok számára is, akik erős késztetést éreznek arra, hogy érdemben változtassanak életminőségükön. Végül még annyit, hogy a felvételi lehetőségekről a www.kisberkorhaz.hu honlapon olvashatnak.

Forrás: KEMMA.hu